Alen Mak 7 – Chaika Resort

Alen Mak 7 – Chaika Resort

Alen Mak 7 – Chaika Resort

Anmeldelse af Hotel :

Alen Mak 7 Hotellet ligger mellem Varna og Golden Sands på en bjergskråning 10 min fra strand. Man kan enten gå ned til stranden via. veje og stisystemer + trapper eller tage en lift ala. skilift og komme direkte og ubesværet til stranden. Gåturen er gratis og lift-turen koster ca. 8 kr.

Selve hotellet består af 2 stjernet afdeling og en 3 stjernet afdeling, og det kan tilrådes her at få sig et 3 stjernet værelse hvis man ønsker lidt mere plads, pænere lokaler, køleskab og fjernsyn.

Et stort minus er morgenmaden på hotellet. Det skete at vi fandt mug i maden og der var ofte mangel på mad og bestik. Meget af maden bliver genbrugt og evt. stegt igen dagen efter og det virkede meget rodet og ustruktureret.

Generelt var hotellet ganske fint. Set bort fra at de er meget dårlige til engelsk så forløb det uden problemer mht. check in og ud samt evt. forespørgsler, leje af safetybox osv.

Der er en pool tilhørende hotellet og man skal være opmærksom på at der IKKE er plads til at man kan ligge andre steder end på de liggestole der er placeret hele vejen rundt om poolen, og en liggestol koster ca. 8 kr. for en dag. Ikke at det er mange penge, men hvis man allerede har betalt ekstra for at bo på 3 stjernet hotel så synes jeg ikke det er i orden at jeg så skal betale ekstra for at ligge i deres liggestole ved poolen.

Der er ligeledes en pc med internet i receptionen som man kan låne for 2 kr / 15 min.

Det frarådes at man køber drikkevarer, slik og chips i baren da de tager nogle vilde overpriser, en 2L Coca Cola koster 40kr. Det er umagen værd lige at gå en tur og finde en lokal købmand/supermarked.


Anmeldelse af område :

Chaika Resort er et område der ligger mellem Varna som er Bulgariens 3 største by og Golden Sands som er et eksklusivt område udelukkende for turister. Man skal være opmærksom på at det koster ca. 80 kr i en taxa at køre til begge byer, og det kan tilrådes at man aftaler en fast pris med taxachaufføren inden man kører af sted. Det virkede som om at 20 Leva (ca. 80kr) er den pris de alle sammen kører med uanset, det lykkedes os dog at få en taxa til Golden Sands til 15 Leva (ca. 60kr) den ene gang. Der er et væld af pirattaxaer der tilbyder dig turene til en lidt billigere penge nogle gange og vi havde ikke nogle problemer da vi tog turene, og vores turistguide sagde at de aldrig heller havde oplevet problemer med pirattaxaer heller. Bemærk dog at det er på eget ansvar uanset.

Selve stranden på Chaika Resort er ganske udmærket, man kan dog ikke lade små børn lege i vandet alene da stranden minder lidt om Vesterhavet mht. bølger og understrømme i vandet. Der er muligheder for at leje liggestole og parasoller samt bare at ligge på sit eget håndklæde på stranden uden at skulle betale overhovedet. Der er rigeligt med barer og restauranter og maden er billig og ofte meget god.

Golden Sands:

Priserne her er højere end man vil finde dem i Varna, og det er de samme varer man finder her. På f.eks. t-shirts kan prisforskellen være op til 40 kr for samme vare. Restauranterne i Golden Sands er mange og der er et utal af bulgarer der prøver at lokke dig ind på deres spisested. Det skal her siges at det ikke nødvendigvis kan betale sig at vælge en restaurant anbefalet af rejseguiderne, vi valgte en og fandt at priserne var alt for høje, samt at de serverede svinekød i stedet for oksekød og vi måtte bede om en ombytning med en undskyldning fra tjeneren om at deres oksekød havde været dårlig og de derfor havde serveret retten med svinekød. I Golden Sands er der et vandland der hedder Aquapolis som er 40.000 kvm stort. Bemærk at det er vældigt dyrt, 24 Leva (ca. 95 kr) pr. person over 1,20m for indgangen, og når man kommer ind skal man yderligere betale for safetybox (2-4 Leva, 8-16 kr ca.) samt liggestole for 5 leva (ca. 20 kr). Et udemærket sted for børn og unge, men alt for dyrt efter vores mening.

Varna:

Varna byder på en masse forskellige faciliteter. Der er delfin show som faktisk var ret fint, gågade ala strøget, katedral og marked osv. Priserne i Varna er helt ok og det kan anbefales at man bruger lidt tid på at finde deres store marked som ligger lidt væk fra centrum. Der finder man billige varer i alle afskygninger, ure, tøj, mobiltelefoner osv. Bemærk at der er mange sigøjnere der prøver at sælge dig alt muligt bras og der er rygter om lommetyvebander osv. Vi oplevede ingen problemer der, men det kan anbefales at man passer på sine ting og går i samlet flok, da de er meget påtrængende og kan finde på at hive fat i en og holde fast i en for at sælge dig noget.

På selve gågaden er der forretninger med lidt dyrere varer, dog er de stadig billigere end i Golden Sands. Det anbefales at man ikke køber det første og bedste sted men lige sondere området for at finde den rigtige pris på den vare man ønsker.

Katedralen i Varna er gratis, det koster dog 5 leva (ca. 20 kr.) at tage billeder i katedralen. Den er ret fin og det kan anbefales at man tager derind og kigger sig godt omkring da det er en kulturskat af høj karakter.

Maden i Varna er billig og vi var meget godt tilfredse med det vi fik at spise. Man skal dog være opmærksom på at man ofte skal købe tilbehøret som ris, kartofler, pommesfrites ved siden af sin mad. Dertil skal det siges at det stadig er billigt.

Bulgarien:

Generelt har vi været ret godt tilfredse med turen og det er forhåbentlig ikke sidste gang at vi rejser til Bulgarien. Dog skal det siges at Bulgarerne er meget dårlige til engelsk og de er ikke særligt servicemindet overhovedet. Vi oplevede at tjenerne vendte øjne ad os når vi bestilte og en gang fik vi nærmest skældud af tjeneren fordi vi havde lidt problemer med at bestille vores ting. Så længe de lugter penge er de flinke, men så snart de har fået deres penge eller handlen ikke går efter deres hoved så er de for at sige det på dansk: pisse ligeglade med dig, og vender dig ofte bare ryggen med sure miner.

Det anbefales stærkt at man undersøger tingene lidt mere grundigt end rejseguidernes generelle information, specielt mht. områder og priser osv. samt at man evt. spørger nogle af de lokale.

Pas på falske pengesedler og sørg for at have vekslet penge med hjemmefra. Ikke veksle penge med folk på gaden, det kan være falske penge og de narrer dig helt sikkert.