Hotel Riu Naiboa – Punta Cana

Hotel Riu Naiboa – Punta Cana

Hotel Riu Naiboa – Punta Cana

Anmeldelse af hotel: Egentlig havde vi planlagt en tur til Tenerife med 3 generationer, men så et nyhedstilbud om en rejse 14 dage til Den Dominikanske Republik med all inclusive til næsten samme pris.
Vi sprang til uden helt at vide hvad der ventede os.
Det var første gang vi rejste så langt væk og ud i det uvisse, så det var med sommerfugle i maven.

Vi landede i Punta Cana i den smukkeste solnedgang,og selve indflyvningen var fantastisk flot. Vi fløj over palmeskove der strakte sig i det uendelige, og den mest fantastiske kyst man kunne tænke sig og blev mødt af et varmepust da vi steg ud af flyet.
Da var det næsten mørkt og støvregnede, og det var som at træde ud i en drøm, i hvert fald det jeg altid har drømt om. Lufthavnsbygningen var helt åben og med tag af palmeblade, og man fornemmede straks at det her var Caribien når det er bedst.
Vi kørte trætte og spændte til hotellet i mørke ad hullede veje, nåede frem til hotelområdet hvor bussen blev mødt af en vagt der beskyttede hotelområdet.
Vi checkede ind, fik fundet vores værelse, pakkede ud og gik i seng. Det var dog svært at falde i søvn med alle de mærkelige lyde og uvisheden om hvor vi var havnet.
Pga. tidsforskellen ( 5 timer) vågnede vi tidligt næste morgen, og skyndte os i tøjet og ud for at se hvor vi var, og vi blev meget glædeligt overraskede. Det var det hyggeligste hotel bygget i caribisk stil, og i hallen med receptionen var der ingen vægge men totalt åbent.
Der var den skønneste buffet-restaurant, en lille købmand, en poolbar der også var en grill og snack-bar og det flotteste pool område med palmeblads-parasoller.
Der var desuden en stor indendørs bar med aftenunderholdning nogle aftener.

Vi havde aldrig rejst all inclusiv før, og havde godt nok læst hjemmefra at man både fik mad og drikke. Det var alligevel med lidt forsigtighed at vi bestilte den første drink i baren, og for en sikkerheds skyld havde vi pengene i tasken, men helt unødvendigt. Der blev shaked og blandet i baren til den helt store guldmedalje, og nogle drinks blev pyntet flot med frugt og bær.
Buffeten var uovertruffen.
Vi havde vores faste bord hvor vi sad hver aften og vores faste tjener der fyldte vores glas.
Der var “on the spot cooking” af mange varierede ting, lækkert okse, svine, lamme-kød, fjerkræ og fisk samt et væld af tilbehør, supper, pizza, salater og ikke mindst desserter i alle afskygninger. Altid var buffeten pyntet flot med blomster og palmeblade og forskellige imponerende figurer skåret ud i vandmeloner og andet frugt og grønt.
Morgenbuffeten, som desuden kunne indtages udendørs, havde bl.a. pandekager, omeletter efter eget valg, æg, bacon, frisk brød og frugt i lange baner, endda en juicebar hvor en dame stod og pressede forskellig frisk fugt til juice.
Overalt på hotellet blev vi mødt af venlighed og glæde og godt humør, hvilket kendetegner det dominikanske folk.
Hotellet lå desuden få hundrede meter fra den mest fantastiske strand.

Anmeldelse af område :
Fra Riu Naiboa skulle vi gå få hundrede meter ad Caribien street for at komme til stranden i Punta Cana.
Stranden var et fantastisk syn. Den strakte sig så langt øjet rakte med kokospalmer, hvidt sand og vand som man ellers kun troede fantes på billeder.
Man kunne gå kilometer efter kilometer langs stranden, og den endte aldrig.
Vandet var klart og lunt og der svømmede tropefisk helt inde ved kysten. Tog man lidt brød med i vandet kunne man lokke dem helt hen til sig.
RIU-kæden havde 3-4 andre hoteller i dette område og man måtte benytte faciliteterne og restauranter/barer osv på de andre hoteller også, på nær RIU Palace som er et 5 stjernet hotel.
På Caribien street var der flere små butikker og på vejen solgte enkelte lokale deres malerier og brugskunst.
Ellers var der ikke sælgere som sådan, der rendte efter en.
Vi nød dette sted og ville ikke afgive så meget som ½ dag på tur, for hvor kunne der være skønnere end på denne strand eller ved denne pool.