Formel 1 – Spa-Francorchamps

Formel 1 – Spa-Francorchamps

Formel 1 – Spa-Francorchamps

Formel 1 tur til Belgien – Spa-Francorchamps.

Når man tager til Formel 1, så kan man vælge, at sove i telt/campingvogn/autocamper på en græsmark nær banen – men der er naturligvis også mulighed for at bo på hotel eller en ordentlig campingplads. Så skal man bare bo 10-15 km fra banen – i enten Spa eller Verviers (i hvert fald, hvad jeg er bekendt med). Der ligger også et Racing Hotel i byen Francorchamps, hvor banen ligger – men her kunne jeg forestille mig, at alt er totalt booket.

For to år siden, da vi sidst var til Formel 1 på Spa-Francorchamps, boede vi på en græsmark lige overfor Racing Hotellet. Denne plads var ganske udmærket. Så vi valgte at tage den samme græsmark.

Løbet er om søndagen (d. 16. sept.) – og vi ankommer om onsdagen, så der var fin plads på marken. Vi var kørende i en autocamper – og vi var heldige, at vi kunne få strøm til autocamperen. Fredag aften var der totalt booket på græsmarken – og det var aboslut ikke alle der kunne få strøm. Så man skal være opmærksom på, at man skal kunne have et alternativ – fx. gas – for at kunne have køleskab mv.. Hvis man er i telt (som vi også har prøvet) – så har man jo automatisk ting med, så man kan overleve uden strøm.


Man skal gå et par km for at komme ned på banen, og umiddelbart er denne græsmark den nærmeste, der ligger til banen.

Græsmarken ligger som sagt i byen Francorchamps – og lige overfor Racing Hotellet. Men der naturligvis også mange andre pladser man kan overnatte på. Man bør undersøge, hvor man skal sidde/stå henne – inden man slår lejer. For hvis man skal sidde/stå på den anden side af banen – så kan de bedre svare sig, at finde en plads fx. ved Malmédy eller Stavelot – for ellers kan man komme til at gå rigtig langt. (Banen er godt 7 km lang – og området er meget bakket).

Den græsmark, som vi har fundet, betalte vi godt 1.200 DKR for at overnatte fra onsdag til mandag. Prisen var inkl. strøm. Der udover var der opstillet toiletvogne – med træk og slip – og badvogne. Man betalte 50 cent for at komme på toilettet og 3€ for at komme i bad (vandet var varmt).

Man skal være opmærksom på, at der ikke er stille på pladsen kl. 22, som på andre campingpladser! Der bliver festet til ca. kl. 3-4 om natten!(hver nat) Og man kan også godt huske champagne og kransekage, for der bliver fyret rigtig meget flot fyrværkeri af!

Jeg har givet pladsen 3x@ – og det sammenlignet med den gang, hvor vi lå i telt! Den plads var absolut meget primitiv! Der var ét lokum til næsten hele pladsen!…og ikke noget bad!
Godt nok betaler man for at komme på toilettet – men det er rent, og der er næsten hvad man skal bruge (bortset fra sæbe)!

Anmeldelse af område :

Spa-Francorchamps banen ligger i et meget flot område. Det er meget bakket – da det ligger i Ardennerne. Banen bliver brugt til meget andet en formel 1 – men den er bare en meget anerkendt bane – og mange kørere har denne bane, som favorit bane.

Sidste år (2006) blev der ikke kørt formel 1 på banen, da der skulle renoveres på og omkring banen. Det har sikkert haft sin betydning, at der ikke blev kørt på banen sidste år – for der var totalt udsolgt i år (har hørt, at der var ca. 150.000 tilskuere). Banen er som sagt godt 7 km lang – og dermed den længste i formel 1 programmet. Man oplever derfor ‘kun’, at bilerne drøner forbi dig 44 gange.

Det er én ting at se et formel 1 løb i fjernsynet – og noget helt andet at være der selv. Når man er der selv, der oplever du virkelig, hvor højt sådan en motor lyder! Der er placeret storskærme hele vejen rundt om banen – så du kan se det samme, som de kan hjemme foran fjernsynet – men du kan også se det der sker lige foran dig! Du får måske mere ud af, at være hjemme foran fjernsynet – da du får kommentarerne med – dem kan du altså ikke rigtig høre, når du er der selv! MEN det er absoult oplevelsen værd, at være der selv!

I de sidste 5 år, hvor vi har været til formel 1 – der har vi endnu ikke mødt folk, der vil op og slogs – fordi den ene holder med det andet team! Der er festlig stemning!

Der er rig mulighed for at møde andre mennesker! Til Spa-Francorchamps løbet, der er blandet andet mange danskere! Men du kan også bare gå ind og hilse på andre, der ligger på pladsen!

På Racing Hotellet er der rig mulighed for at gå ned og få sig en drinks! Der er fyldt med mennesker. Og du kommer helt automatisk i snak med nogle fra Belgien, Holland, England mv… Ved Racing Hotellet bliver der sat et stort telt op, hvor der er diskotek – så man kan også gå ud og danse!

I Francorchamps er der flere spisesteder – dem kan jeg ikke rigtig give en anmeldelse på! Men jeg kan give en anmeldelse på byens slagter! Vi havde taget en steg med til lørdag aften – men den lugtede ikke godt, så vi den måtte vi smide ud! Vi gik derfor en tur til slagteren! Vi fik de lækreste entre cote – godt 3 kg. for ca. 40€ – ca. 300 kr. – så det var absolut ikke galt!

Hvis man mangler andre ting – fx. tomatjuice (til sin Bloody Mary) – så skal man tage den med hjemmefra! For der er ikke nogen købmand i byen…men mindre du vil køre til Spa (som ligger 10 km væk). (Spa er også en rigtig flot by, hvor der bla. er et gammelt casino! Så der er også mulighed for se andet en formel 1!

Der er meget mere at skrive om…men jeg stopper her!

Jeg kan kun sige – at hvis man kan lide formel 1 – så er det absolut en oplevelse værd!

ps. køb af billetter: Vi har altid bestilt billetter hjemmefra – fra www.spagrandprix.com. Vi har aldrig haft problemer med billetterne – og i år havde vi brug for at bestille to mere, og det var heller ikke noget problem! Vi kom til at sidde sammen alle sammen! Vi mødte nogle danskere, som havde købt billetter i marts måned, som ikke havde fået deres billetter! De fik først billetterne om lørdagen. Jeg kan desværre ikke huske, hvilken hjemmeside de havde købt billetterne fra! Men vi kan kun anbefale at bruge en officiel hjemmeside (da billeterne er lidt dyre…)