Smuttur til Prag

Smuttur til Prag

Smuttur til Prag

Smuttur til Prag

Min hustru og jeg tog til Prag på et forlænget romantisk weekendophold for nogle år siden, og det var vi naturligvis meget spændte på. Vi havde hørt om tjekkisk øl – hvem har ikke det – og vi glædede os til at smage dem frisk fra fad.
Vi indkvarterede os på et mindre hotel inkl. morgenmad – hverken værelset eller morgenmaden var i øvrigt noget at skrive hjem om, men det var billigt og lå centralt. Vi brugte dagene på at gå rundt i Prags nye og gamle gader, se byens floder og parker – samt prøve en lille sejltur. Prag har mange gamle broer, bygninger og parker, så der er meget flot at se og opleve. Desuden skulle vi selvfølgelig se det berømte klokkespil, som dog vidste sig at være lidt en skuffelse. Det var da meget fint at se, og det fungerede også som det skulle, men det var meget småt og i det hele taget var det blæst lidt ud af proportioner. Men fred være med det – vi fik sat et flueben ved dette også, og kunne nyde de mange andre oplevelser.
Om aftenen skulle vi spise forskellige steder, og maden var generelt god og relativt billig. Dog varierede priserne en hel del, og hvis man så sig lidt for, kunne man finde små hyggelige steder, som kostede tæt på halvdelen af de dyreste steder, så det kunne godt betale sig. Eksempelvis fandt vi en kælderrestaurant, som ikke gjorde noget særligt for at reklamere for sig. Til gengæld var der altid folk der – fortrinsvis lokale – hvilket vi tog som et godt tegn, og det blev da også vores favoritsted, som var både godt og billigt samt meget stemningsfuldt, da de kørte et middelaldertema gennemført med rigtige våben mm.

Jeg vil sige at et weekendophold – og gerne forlænget – er en god måde at se Prag på. En uge ville nok trods alt havde været for længe, men man kan sagtens bruge nogle dage på at opleve byen og stemningen. Og ja – øllene var virkelig gode. :-)
Selvom Prag har rigtig mange flotte slotte og bygninger, så er det samme jo også tilfældet med København – man har bare tendens til at stirre sig blind på de ting, som man se til daglig. Du kan finde forskellige billige weekendophold i Danmark via linket.