Hotel Lanterna – Istrien

Hotel Lanterna – Istrien

Hotel Lanterna – Istrien

Anmeldelse af hotel:

4 stjernet hotel beliggende i et stort grønt område lige uden for Rabac meget tæt ved stranden, som består af kalk klipper og sten. Hotellet er nyt og moderne med store flotte værelser. Der er restaurant, bar med levende musik hver aften, indendørs- og udendørs pool, fitnesscenter og alle andre faciliteter.
Halvpension. Stor morgenbuffet og stor aftenbuffet.
Absolut topklasse.


Anmeldelse af område: Istrien er et meget smukt område med meget varierende landskaber og ligger tæt ved den italienske grænse.
Halvøen ligger i Adriaterhavet og i Kvarnerbugten ligger der en del øer, som er vidt forskellige.
Meget mildt klima.I Maj 22-26 (en dag 30) grader.

Nedenstående udflugter var medregnet i prisen, som var 3.198 kr. pr. person, plus afbestillingsforsikring og fast plads i bussen.

Orienteringstur i Rabac og videre med bus til middelalderbyen Labin, en højtliggende charmerende by med masser af gamle huse og snævre, stejle gader og små kunstatelierer og en flot, flot udsigt over landskabet. Eftermiddagen til fri disposition i Rabac.

Heldagsudflugt gennem vinmarker, oliven- og figenplantager og middelalderlandsbyer.
Besøg hos en lokal vinbonde, hvor vi fik brød, lufttørret skinke, gedeost, og rød-, hvid- og dessertvin. Mulighed for at købe vin, honning broderier m.v. Harmonikamusik, fællessang og æselridning.
Videre til Rovinj, en meget idyllisk by med venetiansk præg og flot havn og marina. Den ligger på en lille ø, som er forbundet med fastlandet. Hjemme sent på eftermiddagen.
Heldags ø-rundtur med færge til bugtens største ø, Cres, med besøg i hovedbyen Cres, en meget malerisk havneby med pastelfarvede huse. Videre til øen Losinj over en kort bro. Denne ø er meget frodig med palmer, citrustræer og olivenlunde. Flere af øens byer er kursteder på grund af det meget gunstige klima. Vi besøgte øens største by, som har 6500 indbyggere.
Tilbage til Rabac ad samme rute. Hjemme sent på eftermiddagen.

Sidste udflugt var en halvdagsudflugt til Pula, som ligger på sydsiden af halvøen godt beskyttet i en bugt omgivet baf syv bjerge. I Pula så vi det store amfiteater, som er et af de bedst bevarede i Europa og som stadig anvendes til kulturelle begivenheder. En lille byvandring med guide og derefter lidt tid på egen hånd i byen. Hjemme sidst på eftermiddagen.

Konklusion:
En noget anstrengende, men spændende tur med masser af oplevelser i den smukke natur og de gamle farverige byer.
En meget vidende og frisk rejseleder, en meget dygtig chauffør og hyggelige og rare medrejsende.

Kort sagt: en rigtig god tur.