Puerto Plata

Puerto Plata

Puerto Plata

En anderledes – uforglemmelig ferie.

Det er lykken, at opleve en ferie – indfriet ens forventninger – mere end 100%. Det har jeg oplevet i Den Dominikanske Republik.

Surfede på nettet – og fandt dette sted:

At bo selv – og ikke på et hotel – gav ferien et helt andet perspektiv. Dette vidunderlige hus, lever mere end op til de forventninger som hjemmesiden giver. Alt er perfekt.

Man kan være sig selv – man kan få hjælp – men guiden Danilo – er uundværlig. Det er et land, der er svært at færdes i rent trafikalt. Men Danilo kører os rundt – han kender hele landet og kører gerne langt og længe, alt imens han fortæller om sit smukke land.


Landet er frodigt – og ubeskriveligt smukt. Befolkningen er fattig på materielle ting – men virker rige i deres easy way of living. Intet haster – naturen er gavmild med frugter, høns er der alle vegne – så de klarer sig godt.

Når vi taler om frodighed – så tænker man – nå så regner det hele tiden. Nej det gør det ikke – det regner jævnligt – men primært om natten – og selvom det regner – er der lunt og dejligt. Hvis vejret ikke er ture – så nyder man dette smukke hus – hvor terrassen er stedet man er – morgen middag og aften – eller ved poolen.

Leveomkostningerne i landet er ret små – derfor koster dagligdagen næsten intet, man kan vælge selv at købe ind på vej hjem fra en tur med Danilo, han hjælper gerne. Man kan også vælge bare at bede om, at få købt hvad man mangler og så afregne med hushjælpen, som tilbereder den dejlige mad. Og forplejning i 14 dage – tjaa- det er ca. 1/5 af hvad vi betaler herhjemme.

Huset har snildt plads til 6 voksne – der er 3 værelser med dobbeltsenge – plus 2 enkeltsenge i de to værelser. To badeværelser – så plads er der nok af, hvis man vælger at tage flere afsted på en gang.

Det er et sted, der SKAL opleves – solopgang – solnedgang – det er så smukt. Alt er grønt – med kraftige farver i blomsterne. Et farverigt og smukt land på mange måder – med en smuk og varm befolkning.

At sidde på husets balkon – nyde den udsigt – man aldrig har oplevet mage til – fordøje dagens oplevelser – på en varm aften – det er skønt. Tænke på – man har svømmet med delfiner – riverraftet – oplevet smukke vandfald – og en natur, der siger spar to til alt andet. Alt imens cikaderne synger.

Strandene er rent bountyland – og klimaet er pragtfuldt.

Jeg kan kun give dette land og dette hus min varmeste anbefalinger. Jeg var der i oktober 2005 – og rejser derned igen i august 2006.